Catatan Popular

Selasa, 15 Februari 2011

SALAM MAULIDUR RASUL 1432 HIJRAH

lahirnya di dunia membawa cahaya kebenaran,
menyinari seluruh alam semesta,
lahirnya di dunia membawa rahmat,
memimpin umat manusia ke jalan selamat, 
contoh teladan seluruh umat manusia,
mulianya akhlak mu,
dan kebaikan yg engkau seru,
SALAM MAULIDUR RASUL 1432 HIJRAH


bandar kesayangan kamek ck (Sarikei)

Assalamualaikum....hari nie aku nak kongsi ckit ttg bandar ksygn gua iaitu ck...ck nie hanye small town p skunk pesat mbangun....x mcm dulu2 skunk nie semua kemudahan dah ada. ck nie adalah gelaran paling popular adalah digelar bandar nanas sebab ck salah 1 pengeluar nanas di S'wak....tiap2 thn pesta nanas akan diadakan kira dah mcm 1 tradisi di bndar nie....sejarah nye pula pada awal thn 1841 ck penah diperintah oleh Sharip Masahor yg mrupakn sorg pahlawan yg menguasai kawasan btg rajang dan byk pengikut yg terdiri dr bangsa melayu, iban dan melanau. Semasa Brooke menguasai Swak, Sharip Masahor antara pejuang yg aktif menentang Brooke.....disini aku sertakan gambar bandar ck dr zaman 1905 hingga skunk....





Isnin, 14 Februari 2011

siapa aku?

Assalamualaikum kwn2 semua...
ini merupakn title 1st blog aku...so...
di sini aq ingin kongsi ckit ttg diri aku....

mcm mna nak mula ek? hehe....ok mula sekali aku berasal dr kluarga sederhana...ayah aku kakitgn krajaan mak aq lak housewife....aku bersekolah rendah dan menengah dua2 aliran cina kira sekolah cinalah....ermmm...tamat je spm...aku bekeje sbg promoter di KL tapi x lama kira 3 bln je pastu aku blik S'wak semula...ms tu aku x thn hdp kat kota metropolitan mcm KL 2 sbb tu aq blik n x lama kemudian aku bekeje sebagai cashier kat supermarket di ck. agak lama lbh kurang dlm 4 thn...aku kemudian keje sbg budak isi minyak kat petronas juga di ck...mcm2 pengalaman yg d lalui spanjang 4 thn tu....kena gosip kena tikam mcm2 ada....p aku sbr gak....janji aku x kacau hdp org....ok ni la serba ckit ttg diri aku....Salam....

aku budak baru belajar

assalamualaikum kwn2 sori ek blog nie blom ada ape2 isi lagi
sebab aku blom tau sgt wat blog nie masih tgh belajar lagi
so, nanti aku akan wat blog nie dgn lebih menarik lagi...sokong aku k kwn2....

blog

hari nie aku first time buat blog dan diajar sorg rakan dr FB. thanks yaa...